Tekstūra ir judesys – tai svarbiausi momentai 2014 metų pavasario-vasaros šukuosenų tendencijose. Taip tvirtina kūrybinės komandos A-Twins meistrai Andrius Mašauskas ir Anatolijus Pajanok, pristatę savo vyriškų ir moteriškų kirpimų kolekciją „UNISEX“.

„Lytis yra tai, kas yra pats žmogus, tuo tarpu drabužis ar šukuosena – belyčiai“, – kolekcijos „UNISEX“ idėją atskleidžia A. Mašauskas. – „Todėl mūsų kolekcijoje naudotos technikos tinka tiek vyriškoms, tiek moteriškoms šukuosenoms kurti – svarbu, ant kokios – vyriškos ar moteriškos bazės – šukuosena yra statoma“.

 

Mes mylime garbanas!

Neatsitiktinai net trys iš šešių kolekcijos modelių – garbanotais arba banguotais plaukais. „Dažniausiai kirpėjai tik sunkiai atsidūsta, kai į jų kėdę atsisėda garbanotas klientas. Netgi yra paplitęs toks profesinis pokštas: ką su jais bedaryk, vis tiek nieko nesimatys. Bet tai absoliuti netiesa – su garbanotais plaukais galima labai daug ką nuveikti, ir mes pamėginome tai parodyti šiais modeliais,“ – aiškina A. Pajanok.

„Nors dažniausiai kirpėjai ragina garbanotus klientus tiesintis plaukus ir moko, kaip tai daryti, mes elgiamės atvirkščiai – skatiname juos garbanotis, nes mums patinka garbanos“, – sako A. Mašauskas. Meistras pataria: išplovus garbanotus plaukus jų jokiais būdais negalima trinti nei rankšluosčiu, nei rankomis – tik švelniai nuspausti vandens perteklių. Jokių šukų! Garbanas prilaikančias, žvilgesio suteikiančias priemones būtinai tepkite tik ant drėgnų plaukų: drėgnas plaukas – imlus priemonėms plaukas, naudokitės tuo. Džiovinkite natūraliai arba išsklaidyta feno oro srove (su „difuzoriaus“ antgaliu) – kad stipriai pučiamas oras neišdraikytų garbanų.

Garbanotosios Viktorijos atveju šukuoseną sudaro du sluoksniai: trumpesnis apatinis ir ilgesnis viršutinis. Kadangi Viktorija nėra aukšta, nugarinė kirpimo dalis buvo ištrumpinta, atidengiant merginos kaklą. „Tai puikus būdas optiškai žmogui suteikti ūgio – atidengiant sprandą, kaklą, sukeltais plaukais suteikiant apimties viršugalviui“, – aiškina A. Mašauskas.

Labai dažnai garbanotų vidutinio ilgio plaukų bėda – natūraliai į A formą sukrintantys plaukai – kai viršugalvyje jie prisispaudžia, o galai išsipučia. Žaidžiant ilgiais ir specifiniu kirpimu Viktorijai buvo suformuotas kitoks plaukų kritimas – sukeliantis viršugalvį ir pabrėžiantis sveikų, lanksčių, žvilgančių garbanų tūrį.

Trumpi garbanoti plaukai? Puiku! Modeliui Annai buvo gan radikaliai ištrumpinti šukuosenos šonai, paliekant kur kas ilgesnius plaukus viršugalvyje. Kad garbanos būtų dar labiau matomos, o šukuosena – išraiškinga ir net kiek provokuojanti, jos nudažytos ryškia, bet „skania“ sodraus koralo spalva.

Modelis Karolis nėra garbanotas, tačiau jo plaukai banguoti, todėl formuojant šukuoseną didelis dėmesys skirtas plauko išploninimui – kad šukuosenos šonai būtų prigludę, o ne išgaubtai pasipūtę. Šonų ilgis išlaikytas – todėl Karolio profilis šiek tiek netgi primena anime japoniškų personažų šukuosenas aštriomis, kiek agresyvokomis, ilgomis šoninėmis linijomis. Gyvumo suteikia kelios įmestos prigesinto vario sruogos.

 

Tekstūra ir tūris

Modelio Deivio šukuosenoje šonai ištrumpinti dviem ilgiais, o viršuje palikta daugiau masės ir sukurta įspūdinga tekstūra: stilius jaunatviškas, bravūriškas ir su lengvu pretenzijos prieskoniu.

Tuo tarpu Evelinos plaukuose efektas kuriamas įvairiais ilgiais: kontrastuojančio ilgio plaukai viršugalvyje padeda suteikti šukuosenai masės ir tūrio. Žaismingi ilgiai sluoksnis po sluoksnio judėdami atskleidžia ir vis naujai parodo Evelinos ypatingą dažymą, suteikdami šukuosenai nuolatinio keitimosi, permainingumo įspūdį.

Modelio Kerniaus šukuoseną sudaro trys dalys: „ištušuota“ apatinė, ilgesnė šoninė ir masyvi viršutinė, kurioje pirmu smuiku, kaip ir Deivio atveju, groja tekstūra. Efektą dar labiau sustiprina varinės ir mėlynos sruogos.

 

Spalvos

Kaip rodo garsiausių pasaulio mados namų kolekcijos, vyrų madoje karaliauja mėlyna spalva – nuo kūdikiškos melsvos iki tamsios navy, todėl kuriant „UNISEX“ kolekciją duoklė mėlynai spalvai buvo atiduota labai tiesiogiai – juodaplaukio modelio Kerniaus šukuosena pagardinta ne tik žaismingumo suteikiančio vario, bet ir tamsaus mėlynumo sruogomis, kurios suspindi tik tam tikroje šviesoje. „Apskritai dažant vyrus reikėtų parinkti bazinę spalvą kuo artimesnę natūraliems jų plaukams – nes vyrai, kitaip nei moterys, kur kas rečiau lankosi salone ir pageidauja tokio dažymo, kuris tarnautų kuo ilgiau“, – psichologinius niuansus akcentuoja A. Pajanok.

Tuo tarpu moteriškose šukuosenose, be abejonės, ant aukščiausio populiarumo laiptelio šį sezoną stovi raudono koralo spalva. „Tik paprašykite savo kirpėjo suteikti raudonai spalvai prieskonių, paieškoti įdomesnių atspalvių – neapsistokite prie pačios nuobodžiausios raudonos,“ – pabrėžia A. Mašauskas.