Per tris šimtus žiūrovų sutraukęs, NOOK produktų šeimos remiamas A-TWINS meistrų grand-seminaras PROPAGANDA tapo tikra sensacija: pristatytos 2017 metų tendencijos ir net septyni darbai – trys įvaizdiniai modeliai ir keturi gyvai scenoje atlikti kirpimai bei šukavimai, pribloškę ne tik inovatyviais, netikėtais kūrybiniais sprendimais, bet ir akį traukiančiomis, mirguliuojančiomis spalvomis.

Seminaro lektoriai, A-TWINS kūrybininkai Andrius Mašauskas ir Anatolijus Pajanok, sako, kad naujosios tendencijų kolekcijos gaires padiktavo iš podiumų į fashionistų gyvenimus ir pasaulio didmiesčių gatves jau atkeliavę raktiniai sezono tendencijų momentai: po puošniomis užsklandomis paslėpta tiesa, veidus dengiančios besišypsančios kaukės ir narsūs virtualieji superherojai.

„Visa tai apibendrina ir atspindi PROPAGANDA – po savo raibuliuojančiomis iliuzijomis slepianti realybę ir žmogaus tikrąjį AŠ, – apie inspiracija pasakoja A. Mašauskas. – Šiomis temomis kalbėjome ir kurdami šukuosenas: tarkime, tiesos nutylėjimas – tai sluoksniuoti kirpčiai, sukuriantys užsklandos efektą. Išradingai manipuliuodami dažymais kūrėme iliuzijos, mirguliavimo efektą”.

„Kirpimais atspindėjome ir kitą svarbią temą – vidaus ir išorės kontrastą: tarkime, įstrižais raštais margintą pokirpimį dengia praktiškai klasikinis kirpimas. Žmogus gali rodyti drastiškąją šukuosenos pusę, arba ją slėpti – o galbūt išskustos dalys netikėtai atsiskleis judesyje. Tai suteikia šukuosenai įvairiapusiškumo ir paslapties, ir tai – viena stipriausių šio sezono plaukų stilistikos tendencijų,“ – sako A. Pajanok.

IMG_0102

Itin trumpų išskutimų netrūko ir vyriškuose kirpimuose, kur buvo juntama ir tamsiaodžių stilistinės srovės banjee įtaka – šis gatvės stilius šiandien tampa vėl aktualus savo sportiškumu.

„Vienas didžiausių šio sezono hitų – plaukų tūris. Jų daug, jie vešlūs, gausūs, iškarpyti taip, kad sukuriamas plunksnos efektas, o žmogui judant – plaukai valiūkiškai juda kartu. Netrūksta ir sportinės stilistikos elementų,“ – vardija svarbiausius  2017-ųjų metų plaukų stilistikos akcentus A. Pajanok.

Iš mados olimpo vis dar nesitraukia ir neslopsta ryškių plaukų spalvų triumfas – šį sezoną jose netrūksta sintetiškumo, išplaukusių, nenatūralių potėpių. Tuo tarpu šukuosenų formos tampa aiškesnės, konkretesnės, taip tarsi atsverdamos spalvinę audrą plaukuose.

IMG_0087

„Ryškios spalvos ir aiškios detalės lemia, kad kirpimai grynėja, – naujausių tendencijų pokyčius aiškina A. Mašauskas. – Savo pristatytoje kolekcijoje rinkomės spalvas, atspindinčias pasaulines tendencijas – nuo fuksijos, šiltos žalsvos, rožinės , kvarco mėlynos, iki neoninių ar miesto pilkos. Savo darbais norėjome įkvėpti seminaro dalyvius šį sezoną į dažymus pažvelgti kūrybiškiau ir netradiciškai: pristatytuose darbuose, kurdami mirguliuojančio miražo efektą, kai kur netgi naudojome tapybos teptukus. Todėl ir dažymai tokie – ekstravagantiški ir tapybiški. Manome, kad tai viena iš smagiausių 2017 metų plaukų stilistikos srovių, žavinti savo progresyvumu ir energija“.

Tuo tarpu NOOK pažada jau netrukus susprogdinti tikrą bombą: pristatyti galingą naujieną, su kuria kiekvienas profesionalas galės kurti tapybiškus, kūrybiškus, o svarbiausia – visada nepriekaištingus dažymus. Mes už tai, kad klientus džiugintumėte puikiomis spalvomis, subtiliais atspalviais ir kokybe. Ir tai realybė, ne PROPAGANDA.